יום רביעי , 30 אפריל 2025
כתבות רצות
You are here: Home » פינוי בינוי » פינוי בינוי בירושלים

פינוי בינוי בירושלים

אחד הנושאים הבוערים ביותר בתחום הנדל"ן בישראל בשנים האחרונות, הוא תחום של פינוי בינוי. אנחנו יכולים לראות את זה במגוון רחב של מקומות בארץ ובפרט אפשר לראות פינוי בינוי בירושלים, שם מתנהלים שורה של פרויקטים של פינוי בינוי בו זמנית.

הרעיון של פרויקט פינוי בינוי הוא מאוד פשוט, על הנייר, אך מורכב מאוד באופן מעשי. הרעיון הוא כזה, בישראל קיימים מבנים רבים שנבנו לפני ארבעים שנה ומעלה. מעבר לעובדה שמדובר במבנים שאינם מתאימים לנוף הישראלי במאה ה-21, הרי שהם גם אינם עוד לדיור ולשימוש. לא מדובר על מבנים שעומדים לקרוס, חס וחלילה, אך מדובר על מבנים שהרלוונטיות שלהם בתחום יורדת עם השנים וכך גם הערך של הדירות.

בדרך כלל, מדובר על מבני רכבת גדולים, בסגנון שהיה נהוג לבנות בישראל עם הקמתה, מתוך כוונה לאכלס כמה שיותר אנשים. מבנים כאלה, בדרך כלל מאכלסים אוכלוסיות חלשות וכן על פי רוב, מדובר על מבנים שאינם מטופחים, לא מבחינה חיצונית ולא מבחינה פנימית. זה משפיע על הנראות של המקום וכן על איכות החיים של הדיירים בו.

הפתרון הוא, פינוי בינוי. אם ניקח מבנה בירושלים שעושים עליו פרויקט שכזה, הרי מה שקורה זה, שמציעים לדיירים של המבנה אפשרות לעבור לדירות שכורות למשך תקופה מסוימת, השכירות היא על חשבון הקבלן, הוא מקבל את המבנה, הורס אותו ובונה עליו מבנה חדש, כשהדיירים עצמם מקבל בו דירות. הרווח של הקבלן הוא, שבמבנה החדש הוא יכול לבנות עוד דירות ולהציע אותן למכירה לדיירים חדשים. למעשה, הדיירים הישנים מוכרים לקבלן את האפשרות לבנות ולמכור דירות נוספות. כך אם הם גרו קודם לכן במבנה של 3 קומות, כמו בניין רכבת קלאסי, כעת הם יכולים למצוא את עצמם גרים במבנה רב קומות של 10 או 16 קומות, שמלבדם יש עוד שורה של דיירים חדשים.

בעיקרון, כולם מרוויחים מהצד, העירייה מרוויחה מבנים חדשים, הדיירים מרוויחים דירות חדשות, הקבלן מרוויח אפשרות לעשות רווח על מכירת דירות חדשות במבנה, והציבור מרוויח מבנה שנראה טוב ויפה יותר מהמבנה הקודם.

Comments are closed.