ראשון לציון היא אחד הישובים הוותיקים ביותר בארץ – כבר ב-1882 הוקמה המושבה ששמה מסמל את ראשוניותה ואת השאיפה להקים את ציון. מאז עלו על הקרקע של הכפר הערבי עין קרא 17 המייסדים השתנה כמובן המקום, וגם כיום ניתן לזהות תנופת בניה בראשון לציון.
הגידול באוכלוסייה וצרכי הדיור
אין פלא שמזה שנים רבות נרשמת תנופת בניה בראשון לציון: אם ב-1972 עמד מספר התושבים של העיר על כ-50,000 הרי שעשור לאחר מכן, ב-1983, הוא כבר חצה את רף ה-100,000, בתחילת המאה ה-21 מנתה ראשון לציון למעלה מ-200,000 בני אדם וב-2017 עבר מספר התושבים את הרבע מיליון.
במצב שכזה נדרשים כמובן פתרונות דיור לספק את הצורך ההולך וגדל – ולא בכדי כמה מחברות הבנייה הבולטות בארץ מזוהות עם ראשון לציון. בשנות השבעים היו אלה האחים גינדי וכיום מתבלטת חברת צרפתי צבי ובניו שגם היא חברה משפחתית שכבר רכשה מוניטין גבוהים בתחום.
השכונות החדשות של ראשון לציון
כשמדברים על תנופת בניה בראשון לציון כדאי לזכור שהתנופה באה לידי ביטוי בשתי דרכים – מצד אחד השכונות הוותיקות מתחדשות ומצד שני צצות שכונות חדשות דוגמת כרמים (במערב העיר), מרום ראשון (בחלק הצפון מזרחי של ראשל"צ) ומישור הנוף (במזרח העיר).
לחברת צרפתי צבי ובניו חלק משמעותי בהתחדשות של השכונות הוותיקות ולדוגמה פרויקט שנקרא הגן הצרפתי בשכונת כצנלסון הוותיקה שבסמוך למחלף גן רווה.
תנופת בניה בראשון לציון – מי שקונה בזמן מרוויח
נתון נוסף שניתן ללמוד ממנו עד כמה משמעותית תנופת הבנייה בראשל"צ, ובפרט בימים אלה, הוא מספרן של הדירות החדשות שנרכשו ב-12 החודשים שבין מאי 2017 לאפריל 2018: בראשון לציון נמכרו בפרק זמן זה 1,414 דירות, כ-300 יותר מבירושלים, 500 יותר מבנתניה ובחיפה, וכמעט פי שניים בהשוואה לערים באותו סדר גודל כמו רמת גן, באר שבע ופתח תקווה.
כשבוחרים נכון – למשל פרויקט של צרפתי צבי ובניו – מובטחת נחת רבה ועליית ערך הנכס לאורך השנים. בהקשר זה כדאי לדעת שלנדל"ן בראשל"צ ישנו פוטנציאל עצום וישנן אף דירות שמחירן זינק משנת 2000 בכ-250%!